2019 – Nova godina, nove odluke

Written by admin

Dragi čitatelju,

znam da me nije bilo skoro dvije godine, ali napokon sam odlučila odvojiti vrijeme za pisanje, pa makar to bile samo moje misli na blogu.

2018. godina je bila godina puna promjena, i loših i dobrih. Nikada se meni (i ljudima oko mene) nije dogodilo toliko negativnih životnih situacija i neobično je pogledati unatrag i vidjeti kako sam se snašla u njima.

Numerološki broj za ovu godinu mi je 9. Devet označava kraj ciklusa od devet godina. To znači da u 2019. trebam provesti planove koje sam si zacrtala kroz ovaj ciklus i završiti stvari kojima nije mjesto u novom ciklusu. Iako nisam osoba koja vjeruje u numerologiju niti išta slično, ovo objašnjenje mi ima puno smisla s obzirom što sam naumila napraviti ove godine.

Kada se okrenem i pogledam cijelu 2018. godinu, jedna stvar mi najviše upada u oči. Većinu vremena sam radila. Vrijeme mi je prolazilo odrađujući zadatke bez pretjeranog razmišljanja, a život se odvijao negdje drugdje, nekom drugom. Iako u 2019. ulazim s više poslovnih projekata nego 2018., moja glavna novogodišnja odluka je imati više slobodnog vremena i provoditi ga s dragim ljudima.

Što će se promijeniti 2019. godine?

Naumila sam svaki mjesec imati po jednu glavnu temu mjeseca i pritom raditi na određenoj novogodišnjoj odluci, cilju, navici ili slično. Ovaj blog će biti mjesto u kojem ću bilježiti svoj napredak. Iako se možda ova odluka čini dalekom od generalne teme bloga, ona to neće biti, jer će moje nove navike biti usmjerene svjesnijem življenju, a time i doprinijeti održivijem načinu života za okoliš.

S obzirom da u siječnju putujem na dva tjedna na Kubu, godinu ću započeti jednom sitnom, ali meni vrlo važnom navikom. Za vrijeme siječnja ću raditi na uspravnom državanju. Moje pogrbljeno držanje je postala stvar po kojoj me ljudi prepoznaju s leđa i 2019. je napokon godina kada ću zaustaviti ovu groznu naviku. Osim što se nadam da će me ovaj pisani trag dovoljno podsjećati na moju odluku, nastavit ću raditi yogu, koja mi uvelike pomaže u držanju, te ću nakon što se vratim s Kube nazvati svoju fizioterapeutkinju da mi izravna leđa od putovanja. Također ću potražiti vježbe za jačanje leđnih mišića i raditi ih tri puta tjedno.

Ovo je moje obećanje sebi, a kako je prošao prvi mjesec ćeš moći pročitati na kraju siječnja.

Veljača će nadam se biti svojevrsna verzija NO SPEND CHALLENGE-a, ali o tome više za mjesec dana 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *